Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

Mei 2010

Meer dan een liedjeswedstrijd

door Els Veraverbeke
Trefwoorden:

Zaterdag werd Tom Dice zesde op de 55ste editie van het Eurovisiesongfestival. De eerste editie van deze liedjeswedstrijd dateert uit 1956. De show symboliseerde het nieuwe Europa en de herboren vrede in een moderne glitterverpakking.

Op zaterdag 29 mei was het feest in het Groene Vallei Park! We trokken onze leren laarzen aan en reden met de Alijn- Mobiel richting het Wilde Westen van Gent.

Zaterdag 29 mei werd door BC Golden Gloves het 2e boksmemorial ‘Dokter Patrick Dierickx’ ingericht. Dat is boks! sloeg zijn kamp op in de rode hoek en vertelde aan de hand van haar boksmagazine de Gentse bokgeschiedenis.

Matrozenpakjes en ijstaarten

door Sarah Eloy
Trefwoorden:

In mei en juni is er weinig te merken van de leegloop in onze kerken. Elke parochie viert op dit moment de eerste en plechtige communie van haar jonge parochianen. Hoewel de beleving van het geloof de laatste decennia sterk is veranderd, wordt deze katholieke traditie in veel gezinnen nog steeds in ere gehouden.

FO-80-00136

door Johan De Vos
Trefwoorden:

2 meisjes in woonkamer

Façade van Circus Demuynck

door André De Poorter

façade circus Demuynck

Vlaams exotisme

door Gerda Dendooven

Wie vroeger een camera had, was rijk.
En avontuurlijk. Die wilde met de camera meer dan het dagelijkse leven vastleggen.

Knokke 1949

Vlammetjes boven het hoofd

door Sarah Eloy

Vandaag heeft normaal gezien iedereen een dagje vrijaf. Het was gisteren namelijk Pinksteren - vandaag dus Pinkstermaandag – en sinds tientallen jaren betekent dit in België: een extra lang weekend!

Christus Hemelvaart

Tarzan wordt Europees kampioen!

door Els Veraverbeke
Trefwoorden:

De tentoonstelling ‘Dat is boks!’toont het leven in en om de boksring in België. Een legendarische match uit het Belgisch boksverleden was de strijd om de Europese titel tussen Cyriel ‘Tarzan’ Delannoit en Marcel Cerdan.

wedstrijd Delannoit vs Cerdan

FO-50-00070

door Johan De Vos
Trefwoorden:

interieur jaren 50

hier niet aankomen