Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

oktober 2010

Tiny viert feest

door Els Veraverbeke
Trefwoorden:

Vandaag opent de 74ste boekenbeurs haar deuren. Een tafereel dat je jaarlijks ziet, zijn de massa kinderen die zich gezellig nestelen in de verschillende standen. Met een boekje in een hoekje, zeg maar. De ouders halen dan enkele uren later hun kinderen op, met hoofden vol nieuwe verhalen. Bij de stand van de uitgeverij Casterman zal je ongetwijfeld heel wat Tiny-lezertjes vinden. Recent verscheen 'Tiny en de mysterieuze prins’ in de boekhandel. Dit boek is het 60ste Tiny-album. De geestelijke vader van Tiny is Marcel Marlier. Hij viert dit jaar zijn 80ste verjaardag. Dubbel feest dus!

De nominaties voor de Culturele Affiche- en Folderwedstrijd Cobra Power 2010 of Print zijn bekend. De vakjury nomineerde 10 affiches en 10 folders. En ja, we zijn erbij….en hoe! Met maar liefst 3 affiches én het museumjournaal zitten we in de running voor de jury- en de publieksprijs. Stemmen kan tot 7 november.

Verkocht madam!

door Hanne Delodder
Trefwoorden:

Vorige donderdag konden kooplustigen in Gent tot 22u laatavondshoppen. In de winkels en op verschillende plaatsen in het centrum zorgden muzikanten voor sfeermuziek. Het werd een mooie herfstavond. De terrassen waren vol, de mensen beladen met shoptassen. Onze museumshhop bleef ook open. 'Madam Isabel' maakt na een gezellige avond haar kassa.

Studenten geschiedenis aan de slag in het museum

door Els Veraverbeke

Het academiejaar aan de Gentse universiteit werd vorige week ingezet. Dit was meteen voelbaar: de aanwezigheid van duizenden studenten brengt ambiance in de stad. Deze week ging het studentenjaar ook in het Huis van Alijn van start. Naar jaarlijkse gewoonte kunnen een aantal studenten uit het 2de bachelor geschiedenis samenwerken met het Huis van Alijn.

Als ze nog leven

door Johan De Vos
Trefwoorden:

drie kinderen op strand

Workshop ’t Is vakantie

door Marijke Loozen

Een luisterverhaal maken gebeurt niet in één vingerknip. En daar weten de 33 leerlingen uit het vierde en vijfde leerjaar van De Toverberg in Sint Amandsberg inmiddels alles van! Ze bezochten op 24 september de tentoonstelling 't'is Vakantie' en gingen de hele dag aan de slag met beeld en geluid...

hier niet aankomen