Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

oktober 2012

Retroweek Dagelijkse Kost

door Laurent De Maer...

In de week van 29 oktober gaat Jeroen Meus met een heuse retroweek de nostalgische toer op in zijn populaire kookprogramma ‘Dagelijkse kost’. Het geheel brengt hij op smaak met beelden uit het familiefilmarchief van Het Huis van Alijn.

IK HOU VAN BRIEVEN

door Irene de la Tor...

What do you want to be when you grow up? We all know this question. Nobody is born knowing it, only a few, lucky ones. But when you are a child you like to daydream. Everything seems very easy. When you are a child you want to be an astronaut or a dancer, football player or trapeze artist. Some people spend their whole lives trying to find an answer. I was from 4 until 10, 6 years of my life, answering that I wanted to be a postwoman.

Op zaterdag 20 oktober werd wereldwijd Home Movie Day georganiseerd, een initiatief van het Center for Home Movies in Baltimore, USA. In filmmusea, stadsarchieven, culturele centra, bibliotheken, universiteiten en cineclubs werden die dag op meer dan 100 locaties familiefilms in de schijnwerpers geplaatst. Ook Het Huis van Alijn was opnieuw van de partij.

SEPARATED BY 1.624 KM / 1.624 KM ME SEPARAN

door Irene de la Tor...

Mijn naam is Irene de la Torre en ik ben van Majorca. Ik ben in Economie en Vertaalkunde afgestudeerd. De talen die ik studeer zijn Engels, Frans en Nederlands. De volgende 6 maanden doe ik een Erasmus Stage in Het Huis van Alijn als een deel van mijn opleiding Vertaalkunde. In deze blog zal ik schrijven over mijn verhaal en enkele van mijn gedachten.

Een Brueghel

door Johan De Vos
Trefwoorden:

huwelijksportret

Nieuwe zakelijkheid

door Johan De Vos
Trefwoorden:

huwelijksportret

Subtiele grafiek

door Johan De Vos
Trefwoorden:

bruidegom

Bruid Cecile wacht op haar bruidegom

door Johan De Vos

bruid wacht op bruidegom