Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

november 2012

SINTERKLAAS IS HIER

door Irene de la Tor...

Het is een tijd van feest, een tijd om te delen met de familie, en ook een tijd van tradities. Hier en daar. Sommige dingen tussen landen kunnen verschillen. Hoe verder we gaan, hoe meer verschillen we zien en vice versa.

DOOR DE OGEN VAN EEN KIND

door Irene de la Tor...

Deze week proefde ik van een aantal kinderactiviteiten. Ik vond het heel leuk. Ik wou de verschillende activiteiten die het museum organiseert beter leren kennen. Het was een grappige ervaring. Gedurende enkele uurtjes voelde ik mij 15 jaar jonger, maar dat was niet erg. Bovendien veranderde ik ook mijn nationaliteit.

Vondsten

door Merlijne Marell

EEN HUWELIJK IN MALLORCA

door Irene de la Tor...

Het was het jaar 1965. Maria de la Salut, Mallorca. Donderdag 3 juni. In die dagen werden huwelijken gewoon op donderdag gevierd. Ze besloten te trouwen in juni om ervoor te zorgen dat het niet zou regenen. Bovendien hield ze niet van de koude.

De zwarte doos

door Irene de la Tor...

Deze week mocht ik in de Zwarte Doos, het stadsarchief van Gent, affiches selecteren. Het was uitzonderlijk dat we daar konden gaan, en dat maakte het nog spannender. De instructies waren heel eenvoudig: affiches verzamelen die iets te maken hebben met duivensport of fanfares. De volgende tentoonstellingen van het museum.

Achter de schermen

door Merlijne Marell

In deze eerste blogpost wil ik me graag aan u voorstellen. Mijn naam is Merlijne Marell en ik ben in 2009 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, met een bachelor illustratie. Na twee jaar als zelfstandig illustrator te hebben gewerkt, ben ik naar Gent gekomen om aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten de master grafisch ontwerp te volgen. In het kader van deze studie loop ik nu stage in het Huis van Alijn, en werk ik voor de komende expositie En avant, marche! aan een muurillustratie rond het thema fanfare.

Het begin

door Irene de la Tor...

It’s been two weeks. It seems like it was yesterday when I arrived. It all happened too fast. Time flies when you are doing what you want. And when you have enthusiasm. Sometimes we would like to stop the time, but only photography has achieved this. The first two weeks were what I expected. My expectations didn’t disappoint me. 

hier niet aankomen