Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

december 2012

Brievenbus

door Merlijne Marell

In de vorige blogpost nodigde ik u uit om uw ideeën bij ‘fanfare achter de schermen’ met mij te delen via deze blog. Maar ook in het museum zelf kan u met uw reactie terecht.

De Museumstrijd

door Huis van Alijn

“De Museumstrijd.” Zo luidt de titel van ons onderzoeksseminarie publieksgeschiedenis. De acht belangrijkste historische musea van Vlaanderen en Brussel worden tegenover elkaar geplaatst en onder de loep genomen. De masterstudenten geschiedenis kregen de opdracht om elk museum grondig door te lichten en er een museumrapport van maken.

ER WAS OOK MUZIEK IN MALLORCA

door Irene de la Tor...

We zijn nogmaals in Maria de la Salut, Mallorca. Maar deze keer een beetje vroeger: 1940. En deze keer spreken we over muziek. Er was ook muziek in Mallorca. In feite was er overal muziek. En op elk moment van ons leven. In elke fase van ons leven klinkt een melodie, die we kunnen weergeven en activeren door middel van muzieknoten en akkoorden.

Work-in-progress

door Merlijne Marell

Tijdens de museumnacht werd de eerste fase van de muurillustratie over ‘fanfare achter de schermen’ onthuld. De foto’s tonen enkele details uit het werk. Maar de muurillustratie is nog niet afgerond, er zijn nog meer verhalen te vertellen!

Ouverture No. 1

door Huis van Alijn

Mijn naam is Charlotte Lootens. Ik ben masterstudente geschiedenis aan de universiteit van Gent en ben sinds kort stagiaire in het Huis van Alijn. Een droom die uitkomt!