Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

DE GROENE KABOUTER INVASIE

door Huis van Alijn

Als Gents Cultuurhuis engageert het Huis van Alijn zich om mee te bouwen aan een duurzame samenleving. Sinds juni 2012 is het museum aangesloten bij Green Track. Green Track wil de ecologische voetafdruk van de Gentse cultuursector verkleinen. Een aantal spelers uit de sector het Green Track-charter ondertekend om op ecologisch gebied samen te werken en kennis met elkaar uit te wisselen.

De groene kabouter

EEN DUURZAAM CHARTER

De organisaties die zich achter de onderstaande vijf punten van de engagementsverklaring scharen, kunnen deelnemen aan het Green Track Charter.

  1. 1. De organisatie ondertekent het charter en engageert zich daarmee om te onderzoeken hoe zijn ecologische impact verkleind kan worden.
  2. 2. Binnen elke organisatie wordt een aanspreekpunt aangesteld voor ecologie
  3. 3. Er wordt een verzameling van een aantal milieu-indicatoren gemaakt om zo een CO2-berekening mogelijk te maken
  4. 4. Het opstellen van een actieplan met jaarlijkse doelstellingen, gekoppeld aan de milieu-indicatoren, om de CO2-uitstoot naar beneden te krijgen
  5. 5. De organisatie betaalt een financiele bijdrage om de goede werking van Green Track te garanderen

DE GROENE KABOUTER INVASIE

Het Huis van Alijn engageert zich voor het Green Track-charter en neemt de komende jaren verschillende maatregelen om (nog meer) duurzaam te werk gaan. Met een groene kabouter invasie wil het Huis van Alijn, medewerkers en publiek sensibiliseren, infrastructuur verduurzamen en milieu-impact van de organisatie verkleinen. Volg de invasie op de voet, klik hier!

Zelf voorstellen/ideeën/suggesties? Laat het ons weten via info@huisvanalijn.be

Greentrack is een initiatief van BAM – Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst, Bij’ De Vieze Gasten, NTGent, S.M.A.K., timelab en Kunstencentrum Vooruit. In het kader van: Gents Klimaatverbond – project van de Stad Gent. Met ondersteuning van: Jonge Sla – project Vlaams Theater Instituut Ecolife

hier niet aankomen