Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

Tagsessies: hoe word ik een supertagger?

door Sarah Eloy

logo supertaggerIn het kader van ons nieuw ‘tagproject’ op de site organiseren we in het najaar drie korte cursusjes ‘hoe word ik een supertagger?’ Op anderhalf uur proberen we u wegwijs te maken in de wereld van het taggen (trefwoorden geven) en beschrijven van foto’s. Tot eind december zetten we elke maand 500 foto’s bij de collectie ‘anonieme snapshots’. In totaal kunnen er 3000 foto’s bekeken én getagd worden. Over deze gevonden, geschonken of aangekochte foto’s en dia’s hebben we weinig informatie. Aan u om te beschrijven wat u ziet op de beelden of te herkennen wanneer of waar ze werden gemaakt. Op die manier verschijnen de foto’s in de zoekresultaten op de site of in de grotere zoekmachines. U wordt een online museummedewerker!

U heeft geen voorkennis nodig. Interesse in foto’s en een oog voor detail zijn meegenomen. U kiest zelf wanneer, waar en hoeveel u tagt. Anoniem taggen kan, maar als geregistreerde tagger maakt u kans op een fotoshoot of een grootformaatprint van uw favoriete snapshot! Bovendien hoeft u dan niet telkens de woordherkenning in te vullen.

supertagger sessie1

De eerste tagsessie is achter de rug. De suppoosten van het museum waren een bereidwillig proefpubliek. Jong en oud zijn welkom in één van de volgende sessies op woensdag 26/09, 28/10 of 23/11, telkens van 14u30 tot 16u. De sessies zijn gratis, alleen op voorhand inschrijven via info@huisvanalijn.be of 09/269 23 50.

supertagger sessie1