Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

Verslag ontmoetingsmoment Fonds Vrijetijdsparticipatie – 15/10/2015

door Anne-Greet Denolf

Op donderdag 15 oktober 2015 is het Huis van Alijn gastlocatie en partner voor een ontmoetingsmoment van het Fonds Vrijetijdsparticipatie. Het Fonds Vrijetijdsparticipatie zorgt ervoor dat mensen met een beperkt inkomen kunnen deelnemen aan cultuur, jeugd en sportactiviteiten. Door het verlenen van een tussenkomst wordt geprobeerd om de financiële drempel weg te werken. Dit gebeurt in samenwerking met lokale sociale organisaties. Zij kunnen voor hun achterban een tussenkomst aanvragen zodat mensen met een beperkt inkomen slechts 20% van de deelnameprijs betalen.

Bij een kopje koffie maken de deelnemers kennis met elkaar én met het museum. De plannen van de dag worden voorgesteld en afgetoetst met de verwachtingen van de deelnemers. Eddy Verbust, verzamelaar en kenner van de wondere wereld van de zesdaagsen en het baanwielrennen, neemt samen met gids Nathalie de groep mee op sleeptouw in de expo ‘De Zesdaagse’. Veel vragen worden beantwoord. Na de lunch vertrekt de groep naar het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx waar een initiatie baanwielrennen op het programma staat. Met pistefiets en fietshelm wagen de deelnemers zich op de piste en na 2 uur rijden spotten we toch enkele potentiële talenten!

Wat begon als een ad hoc samenwerking, krijgt een structureel en duurzaam vervolg: vanaf het najaar is een bezoek aan het Huis van Alijn opgenomen in het aanbod van het Fonds Vrijetijdsparticipatie. Ook de andere Gentse musea worden opgenomen in dit aanbod.

Meer foto's