Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

Erfgoeddag 2017

Museum voor iedereen

Zondag 23 april 2017


In het kader van het thema 'zorg', zet het Huis van Alijn toegankelijkheid centraal. Intensief onderzoek en nauwe samenwerking met de zorgsector resulteerden de jongste jaren in een toegankelijk aanbod. Het Huis van Alijn wil drempels wegwerken zodat meer mensen met het museum, de collectie en de werking kunnen kennismaken. Kom kijken hoe we van het museum een ontmoetingsplek voor iedereen maken.

 

PROGRAMMA

 

-VOORLEZEN uit de collectie van het Huis van Alijn
11:00 – 12:00 voor volwassenen

Ga gezellig zitten en laat je voorlezen. Het Huis van Alijn beheert een grote collectie erfgoed van het dagelijks leven. Daartoe behoort ook een rijke verzameling tijdschriften en boeken, van de jaren '20 tot de jaren '90 . Populaire magazines zoals Het Rijk der Vrouw of Libelle geven als geen ander de trends, evoluties en tijdsgeest weer die de 20ste eeuw gekenmerkt hebben. Voorlezen prikkelt onze verbeelding en ons geheugen. In de zorg voor mensen met dementie kan het dan ook een grote meerwaarde betekenen. Veel luisterplezier!

14:00 – 15:00 voor kinderen (6+)

Ga gezellig zitten en laat je voorlezen. Het museum heeft ook een grote verzameling kinderboeken die vroeger thuis of in de klas te vinden waren, zoals de populaire reeks Tiny of de avonturen van de hond Lassie. Waar denk jij allemaal aan tijdens het luisteren naar deze verhalen?

 

 

-RONDLEIDING 'Marcel en Madeleine'
Om 10:00 en om 16:00, vanaf 12 jaar, duur 1 uur

Deze rondleiding is ontwikkeld voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar vandaag kan iedereen ze volgen.-RONDLEIDING ‘(On)gezien alledaags’
Om 11:00 en om 15:00, vanaf 12 jaar, duur 1 uur

Deze rondleiding is ontwikkeld voor blinden en slechtzienden, maar vandaag kan iedereen ze volgen. Met of zonder blinddoek.-RONDLEIDING ‘Het leven zoals het was in Vlaamse Gebarentaal’
Om 14:00 en om 17:00, vanaf 12 jaar, duur 1 uur

Deze rondleiding is ontwikkeld voor doven en slechthorenden, maar vandaag kan iedereen ze volgen.

 

-THE DANSANT in de binnentuin i.s.m. Het Ventiel (Hulste)
15:00 – 18:00, voor alle leeftijden

Als kers op de taart houden we een Thé Dansant, samen met Het Ventiel uit Hulste. Deze organisatie zet zich in voor mensen met jongdementie, door ze te blijven betrekken bij het leven van alledag, en bij de mooie dingen in het leven. Zij komen op Erfgoeddag de dansvloer onveilig maken, als dansers én als dj's. Kom mee dansen, of kom eens kijken, wij zorgen voor thee, koffie en gebak!

 

 

  

 

Wanneer: 
Zon, 23/04/2017 - 10:00 - 18:00
Prijs: 
gratis (reserveren is niet nodig)
Waar: 
Huis van Alijn
Contact: 
info@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00
hier niet aankomen