Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

MUSEUMNACHT 2014

THE SOUND OF PIEP!

De negen Gentse musea maken zich op voor Museumnacht. Nu donderdag blijven de museumpoorten de hele avond open voor het publiek

Het gromt, tokkelt, kraakt, kreunt, maar piept vooral in het Huis van Alijn. We openen een expo over piepspeelgoed en geven het startschot voor een zoektocht naar het geluid van de dingen. Aifoon verzamelt de klanken. Van piepers en ander speelgoed, van het museum, van de nacht. Fieldrecordings en soundscapes gaan over in dansbare beats met een fluitend sneeuwwitje, brullende teddyberen en klinkende cocktails. KASK – studenten zorgen voor een remix. Een ode aan geluid (en stilte). Ketsjing!

AIFOON DJ’S & GUESTS
Fieldrecordings, soundscapes en dansbare beats met Aifoon dj’s Stijn Dickel, Wies Callens en Jürgen De Blonde.

Inge van den Kroonenberg - Bruitagetafel
Floris Vanhoof - Action Hero die speelgoed aan zijn synthesizer koppelt, een audiovisuele performance.
Dijf Sanders - Teddiedrummer die het beste uit zijn omgebouwd speelgoed haalt.
Kurt Stockman - Freelancer bij Aifoon, dj bij cozycosy en perfecte blender op museumnacht.

SCHOOL OF ARTS KASK GENT
Het Huis van Alijn verzamelt de klanken van alledag.Te beginnen met het geluid van de speelgoedcollectie. Laatstejaarsstudenten Vincent Lynen en Simon Lynen doken in de geluidenbank. Het geratel van een roulette, een zak knikkers, een Game Boy, klank vertelt een verhaal. Animatiefilm geïnspireerd door ‘Het geluid van de dingen'. Op de Museumnacht kan u hun creaties bekijken én beluisteren.

HET GELUID VAN DE DINGEN
Aifoon verzamelt de geluiden in de collectie en luistert naar de dingen. En dat luisteren willen we ook delen met een geluidsinstallatie in het museum. Lades van het geheugen. Schuif het geluid open. Luister naar de dingen.

KLANKENXPO - PIEP!
Deze expo toont een unieke selectie piepfiguren uit een internationale privécollectie. Twintig jaar verzamelen genereert vele kleine geschiedenissen. Sophie de giraf, Golliwog of Ho-Ho de lachende boeddha, elke pieper heeft een eigen verhaal. En een eigen geluid. Luid, zacht, fel, dof. Aifoon, partner van het Huis van Alijn voor deze expo, legde zijn oor te luisteren en registreerde de geluiden. De soundscape ‘Piep in het bos’  neemt u mee in de expo, het geluid van Piep! Meer info

PHOTOMAPIEP!
Strike a pose! Say piep! Photomatique flitst jullie drie keer, telkens met een andere look. De fotostrip ontvangen jullie in tweevoud.

Affiche museumnacht

volledig programma op tumult.fm/museumnachtgent

Wanneer: 
Do, 04/12/2014 - 18:00 - Vrij, 05/12/2014 - 01:00
Prijs: 
gratis
Waar: 
Het Huis van Alijn - Kraanlei 65, 9000 Gent
Contact: 
T 09 269 23 50 - E info@huisvanalijn.be
hier niet aankomen