ADRES EN BEREIKBAARHEID

Het museum ligt in het historisch centrum van Gent, vlakbij de Vrijdagmarkt en het Gravensteen.

Het Huis van Alijn
Kraanlei 65
9000 Gent
Info 
09 235 38 00 (nieuw nummer)


Grotere kaart weergeven

BEREIKBAARHEID

 

MET DE FIETS

Stippel uw fietsroute uit met de fietsrouteplanner.

Voor gratis reisadvies kan u altijd terecht bij mobiliteit@gent.be.

MET HET OPENBAAR VERVOER

Gent Sint-Pieters: aan het station neemt u tramlijn 1 tot aan de halte ‘Gravensteen’. U bent nu op het Veerleplein, neem de Kraanlei (langs het water). Na 200 meter vindt u het Huis van Alijn aan uw linkerzijde.

Gent-Dampoort: aan de grote rotonde (perron onder de viaduct) neemt u buslijn 3 tot aan de halte 'Sint-Jacobs - Vlasmarkt'. U wandelt verder naar de Vrijdagmarkt, richting Patershol. U steekt het Zuivelbrugje over en gaat dan naar links de Kraanlei op.

MET DE AUTO

Komende van de E40 of E17 neemt u de afrit Gent-Centrum en volgt u de P-route naar Parking Vrijdagmarkt. In deze parking kan u uw wagen betalend parkeren en bent u vlakbij het museum.

Liever niet met de auto de binnenstad in? Maak dan gebruik van de gratis parkeerzones Park&Ride aan de rand van de stad en kom met het openbaar vervoer naar het museum. Er zijn Park&Ride zones bij Flanders Expo ( E40/afrit Flanders Expo – tramlijn 1), in Oostakker (E17/ R4, afrit 3 – bussen 17 en 18) en in Mariakerke ( Brugse Vaart/N9 – bus 3).

MET DE AUTOCAR

In het centrum van Gent mogen geen autocars parkeren. Op drie verschillende locaties rond het centrum zijn uitstapplaatsen voorzien, de zogenaamde Kiss&Rides:

K&R 1 aan het Graaf Van Vlaanderenplein (Gent Zuid)
K&R 2 aan Bij Sint-Jacobs. Voor minder mobiele bezoekers is deze locatie de aangewezen stopplaats. Het gebruik van deze locatie moet op voorhand worden aangevraagd.
 

Autocars kunnen parkeren op drie locaties:
Betaalparking Dampoort
Betalend aan de Bijlokekaai/Godshuizenlaan
Gratis op parking Yachtdreef of parking Land van Rodelaan