ADRES EN BEREIKBAARHEID

ADRES

Het museum ligt in het historisch centrum van Gent, vlakbij de Vrijdagmarkt en het Gravensteen.

HET HUIS VAN ALIJN
KRAANLEI 65
9000 GENT

info@huisvanalijn.be 
T 09 235 38 00

 

BEREIKBAARHEID

MET DE FIETS

Stippel uw fietsroute uit met de fietsrouteplanner.

Voor gratis reisadvies kan u altijd terecht bij mobiliteit@gent.be.

MET HET OPENBAAR VERVOER

Gent Sint-Pieters: aan het station neemt u tramlijn 1 tot aan de halte ‘Gravensteen’. U bent nu op het Veerleplein, neem de Kraanlei (langs het water). Na 200 meter vindt u het Huis van Alijn aan uw linkerzijde.

Gent-Dampoort: aan de grote rotonde (perron onder de viaduct) neemt u buslijn 3 tot aan de halte 'Sint-Jacobs - Vlasmarkt'. U wandelt verder naar de Vrijdagmarkt, richting Patershol. U steekt het Zuivelbrugje over en gaat dan naar links de Kraanlei op.

MET DE AUTO

Komende van de E40 of E17 neemt u de afrit Gent-Centrum en volgt u de P-route naar Parking Vrijdagmarkt. In deze parking kan u uw wagen betalend parkeren en bent u vlakbij het museum.

Liever niet met de auto de binnenstad in? Maak dan gebruik van de gratis parkeerzones Park&Ride aan de rand van de stad en kom met het openbaar vervoer naar het museum. Er zijn Park&Ride zones bij Flanders Expo ( E40/afrit Flanders Expo – tramlijn 1), in Oostakker (E17/ R4, afrit 3 – bussen 17 en 18) en in Mariakerke ( Brugse Vaart/N9 – bus 3).

MET DE AUTOCAR

In het centrum van Gent mogen geen autocars parkeren. Aan de Bijlokekaai en in de Godshuizenlaan is er wel een K&R locatie waar men kan uit- en instappen (max. 15 min. en enkel wanneer een gratis ticketje voorligt).

Autocars kunnen voor langere duur parkeren op 2 locaties:
- Betaalparking Dampoort
- Gratis op parking Yachtdreef of aan parking Land van Rodelaan

 


Grotere kaart weergeven

 

hier niet aankomen