Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

Blinden en slechtzienden

OPGELET! Onderstaand aanbod geldt tot 30.09.2017. Dan gaat het museum dicht om te heropenen in december. Vanaf 16.12.2017 is er een nieuw aanbod.

 

Het Huis van Lawijt

EEN NIEUWE MUSEUMBELEVING 
i.s.m. AIFOON vzw
 

startschot Access Days (10-12.3.2017)

In musea staat de visuele ervaring vaak voorop. Het Huis van Alijn wil dit veranderen met een museumparcours dat voel- en hoorbaar is.
De bezoeker kan een selectie van zes objecten aanraken. Van zodra de aanraking start, speelt een soundscape af die toegang geeft tot de wereld achter het object. Het museumverhaal laat zich vertellen door wat je voelt en hoort, niet door wat je ziet.

Het Huis van Lawijt richt zich in eerste instantie tot personen met een visuele beperking, maar biedt aan iedereen een unieke museumervaring.

 

prijs: gratis (excl. museumtoegang), begeleiders betalen geen museumtoegang
info en reserveren: info@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00 - reserveren hoeft niet
extra: op aanvraag voorzien we persoonlijke begeleiding in het museum, en indien gewenst ook van het station/de bushalte naar het museum. Een vrijwilliger van het Huis van Alijn staat in voor deze service

 

Het Huis van Lawijt kwam tot stand met steun van het Fonds Beeckman

 

 

 

(ON)GEZIEN ALLEDAAGS

ZINTUIGLIJKE RONDLEIDING VOOR BLINDEN EN SLECHTZIENDEN

Het Huis van Alijn deelt zijn passie voor het dagelijks leven in de 20ste eeuw in Vlaanderen. Met welke tradities en rituelen werden drempelmomenten ingevuld? Hoe vulde men de vrije tijd in? Wat typeerde de handelsgeest? Wanneer kwamen de 20ste - eeuwse evoluties in een stroomversnelling? Voor welke nieuwe uitdagingen stond men in de jaren 1980?

Het cultureel erfgoed van alledag is een immense schatkamer van verhalen over de dingen die (n)ooit voorbijgaan. In deze rondleiding ‘kijken’ we er op een andere manier naar. Alle zintuigen worden daarvoor ingezet. Met verbale beschrijving leidt de gids u door de museumkamers. 

Hoor, voel, proef en ruik het leven zoals het was in de 20ste eeuw.

wie: blinden en slechtzienden, met begeleider/assistentiehond, vanaf 14 jaar
wat: zintuiglijke rondleiding met verbale beschrijving
focus: grote en kleine geschiedenissen van het dagelijkse leven in de 20e eeuw
beschikbare talen: Nederlands
duur: 1u30
prijs per gids: € 75 (max. 16 deelnemers per gids / max. 2 groepen tegelijk)
​+ toegangsprijs per persoon (€ 4,50 vanaf 15 personen)

info: info@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00

reservatie: bij voorkeur 3 weken vooraf via het online formulier of T 09 210 10 75

extra: Op aanvraag voorzien we persoonlijke begeleiding van het station/bushalte naar het museum. Een vrijwilliger van het Huis van Alijn staat in voor deze extra service. We proberen zo het comfort van uw bezoek zo optimaal mogelijk te maken. Graag doorgeven aan BoekjeBezoek bij uw reservatieaanvraag. 

 

OPGELET

Bovenstaand aanbod geldt tot 30.09.2017. Dan gaat het museum dicht om te heropenen in december. Vanaf 16.12.2017 is er een nieuw aanbod.

 

Meer praktische info algemeen

Meer info over de toegankelijkheid

hier niet aankomen