Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

Doven en slechthorenden

OPGELET! Onderstaan aanbod geldt tot 30.09.2017. Daarna gaat het museum dicht om te heropenen in december. Vanaf 16.12.2017 is er een nieuw aanbod.

 

VISIOGUIDE 

VOOR INDIVIDUELEN OF IN GROEP

Doven en slechthorenden kunnen in het Huis van Alijn de verhalen van het dagelijks leven in de twintigste eeuw beleven. Een visioguide in Vlaamse gebarentaal met Nederlandstalige ondertiteling neemt de bezoeker mee in het museum. Aan de museumbalie worden er drie tablets ter beschikking gesteld. 23 fragmenten laten de bezoeker op eigen tempo kennismaken met 23 museumkamers en nodigen uit om te kijken, lezen en inspireren.

Cultureel erfgoed van alledag is een immense schatkamer van verhalen over de dingen die (n)ooit voorbijgaan. Voor het Huis van Alijn is het lanceren van deze visioguide een belangrijke stap in zijn beleid om drempels weg te werken zodat meer mensen met het museum, de collectie en de werking kunnen kennismaken.

praktische info

Gratis app: 23 fragmenten + intro en info
3 gratis tablets ter beschikking aan de museumbalie (excl. museumtoegang)
Geen reservatie nodig

Deze visioguide kwam tot stand in samenwerking met Fevlado (vertaling naar Vlaamse Gebarentaal), Signfuse (app development) en werd financieel ondersteund door het Elia Fonds en de Vrienden van het Huis van Alijn.
 

 

HET LEVEN ZOALS HET WAS IN VLAAMSE GEBARENTAAL

RONDLEIDING VOOR DOVEN EN SLECHTHORENDEN

In de rondleiding 'Het leven zoals het was' ontdekt u kleine en grote geschiedenissen van het het leven. Welke tradities en rituelen waren er vroeger bij belangrijke momenten in het leven? Hoe vulde men de vrije tijd in? Wanneer kwamen de 20ste eeuwse evoluties in een stroomversnelling? Voor welke nieuwe uitdagingen stond men in de jaren 1980? Voor wie wil kennismaken met het museum is dit de ideale introductie!

wat: interactieve rondleiding  (in dialoog met dove gids)
focus:> grote en kleine geschiedenissen van het dagelijkse leven in de 20e eeuw
beschikbare talen: Vlaamse Gebarentaal
duur: 1u30
prijs per gids: € 75 (max. 20 deelnemers per gids)
+ toegangsprijs per persoon (€ 4,50 vanaf 15 personen)

info: info@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00

reservatie: bij voorkeur 3 weken vooraf via het online formulier of 09 210 10 75

 

OPGELET

Bovenstaand aanbod geldt tot 30.09.2017. Daarna gaat het museum dicht om te heropenen in december. Vanaf 16.12.2017 is er een nieuw aanbod.

 

Meer praktische info algemeen

Meer info over de toegankelijkheid

hier niet aankomen