Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

Het Huis van Alijn vernieuwt

 

Het nieuwe Huis van Alijn

Het voltallige museumteam werkt de komende tijd hard aan de nieuwe museumpresentatie. Het nieuwe Huis van Alijn ziet op 16 december het levenslicht.

Dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen bepalen het ritme van ons leven. Dagen worden weken, maanden worden jaren. Het nieuwe Huis van Alijn legt gewoontes, tradities en rituelen bloot die herinneren aan een recent of verder verleden. Van je allereerste babyfoto’s, knikkeren op de speelplaats en je eerste liefdesverdriet, tot de jaarlijkse zomervakantie, het vieren van je pensioen en het afscheid van een dierbare. Hoe we omgaan met deze momenten en emoties evolueert in de tijd, is tegelijk persoonlijk én universeel. Het museumverhaal neemt je mee doorheen een rijke collectie objecten, foto’s, geluid en bewegend beeld en toont dat alledaags allerminst gewoon is.

 

Het museum is gesloten van 1 oktober t.e.m. 15 december

Het museumcafé blijft open op vrijdag, zaterdag en zondag (10:30 - 17:00) en tijdens activiteiten. Van 1.12 t.e.m. 15.12.2017 is het museumcafé doorlopend gesloten, want dan nemen de Vrienden het café onder handen.

 

Agenda tijdens de sluitingsperiode:

Warmste Woensdagen van Pierke en Vrienden

De Vrienden, Pierke en Carll Cneut slaan de handen in elkaar voor de Warmste Week. De poppenspelers van Pierke van Alijn geven 3 extra voorstellingen. De Vrienden zorgen voor Pierkeskoeken in het museumcafé. In navolging van Jan Van Der Veken en Gerda Dendooven maakte illustrator Carll Cneut een tekening van Pierke van Alijn. Koop een print van de Pierkestekening voor of na de voorstellingen of tijdens de openingsuren van het museumcafé. De volledige opbrengst is ten voordele van BABY-NEST vzw, een sociale organisatie die zich inzet voor moeders en hun kinderen. Meer info

 

 

5 avonden ‘Uit het fotoalbum van…’

Het Huis van Alijn programmeert in aanloop naar het nieuwe Huis van Alijn, een reeks van 5 avonden 'Uit het fotoalbum van...'. Moderator Griet Pauwels doorbladert samen met haar gasten hun persoonlijke fotoalbum. Hun herinneringen en mijmeringen over gewoontes, rituelen en tradities in het leven staan centraal.

Met Douwe Draaisma, Lieve Blancquaert, Aya Sabi, Ignaas Devisch en Bernard Dewulf.

 

Jouw tradities, gewoontes en rituelen

Meer dan ooit wil het Huis van Alijn gewoontes, tradities en rituelen blootleggen die herinneren aan andere tijden, plaatsen en dingen die (n)ooit voorbijgaan.

Sara Mertens, Sarah Hambrouck en Idania Spruyt, drie masterstudenten Grafisch Ontwerp – Illustratie aan het KASK, kregen een museumkamer ter beschikking en tekenden er de krijtlijnen van de vernieuwing uit.

Het Huis van Alijn ging ook op zoek naar jouw tradities, gewoontes en rituelen. Elke bezoeker kon zijn gewoontes, rituelen en tradities aan het museum schrijven.