Het Huis van Alijn vernieuwt

 

In 2017 werken we achter de schermen aan een vernieuwde museumopstelling.

Het dagelijks leven is een immense schatkamer van verhalen en dingen die (n)ooit voorbijgaan. Voorwerpen, foto’s, films, geluiden en geuren leggen de tijdsgeest en gewoontes bloot. Ze herinneren aan een recent of verder verleden. Het Huis van Alijn deelt zijn passie voor de grote en kleine geschiedenissen van het leven en wil dit met de nieuwe opstelling nog meer uitdragen.

 

Jouw tradities, gewoontes en rituelen

 

Meer dan ooit wil het Huis van Alijn gewoontes, tradities en rituelen blootleggen die herinneren aan andere tijden, plaatsen en dingen die (n)ooit voorbijgaan. Het Huis van Alijn gaat ook op zoek naar jouw tradities, gewoontes en rituelen. 

Sara Mertens, Sarah Hambrouck en Idania Spruyt, drie masterstudenten Grafisch Ontwerp – Illustratie aan het KASK, kregen een museumkamer ter beschikking en tekenden er de krijtlijnen van de vernieuwing uit. Kom naar het museum en laat je inspireren. Welke gewoontes, rituelen en tradities mogen voor jou (n)ooit voorbij gaan, en waarom (niet)? Laat het ons weten! 

 

 

Kom afscheid nemen van het museum zoals het was

 

Het museum zoals het was, is nog te bezoeken tot en met 30 september. Daarna gaan we 11 weken dicht om feestelijk te heropenen in december.

Voor groepen blijven wij onze meest gesmaakte rondleidingen aanbieden. Via Het leven zoals het was, Peperkoeken hart of Cherchez la femme delen de gidsen hun passie voor het dagelijks leven in de 20ste eeuw in Vlaanderen.

 

 

hier niet aankomen