Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

ONZE HUISREGELS

Om het bezoek van onze gasten zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken, vragen wij u een aantal afspraken in acht te nemen.

 

  1. 1. Hou uw ticket bij gedurende uw hele bezoek. Het kan op elk moment opgevraagd worden.
  2. 2. Fotograferen en filmen voor privé-gebruik is toegestaan. Voor commerciële doeleinden is toestemming vereist
  3. 3. De kwetsbaarheid van voorwerpen laat niet toe dat ze worden aangeraakt, behalve wanneer dit uitdrukkelijk is toegestaan.
  4. 4. Rugzakken, grote tassen en paraplus worden niet meegenomen tijdens uw museumbezoek. In de vestiaire kan u gebruik maken van gratis lockers. U kan er ook uw jassen ophangen. Het museum is evenwel niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal.
  5. 5. Huisdieren mogen niet mee in het museum, de binnentuin of het café. Honden mogen wel mee in de binnentuin maar dan aan de leiband. Een uitzondering vormen hulphonden voor personen met een beperking.
  6. 6. Eten en drinken in het museum is niet toegestaan. Dit kan wel in de museumherberg en de binnentuin. Roken kan enkel in de binnentuin.
  7. 7. Wij vragen u rekening te houden met de aanwezigheid van andere bezoekers zodat iedereen in een rustige omgeving kan genieten van het museum en de binnentuin.
  8. 8. Ouders, leraren en begeleiders van groepen zijn altijd verantwoordelijk en aanspreekbaar voor het gedrag van hun kinderen of groepsleden. Als ouder of begeleider van kinderen vragen wij er op toe te zien dat de kinderen de tentoongestelde voorwerpen niet aanraken. Kinderen lopen niet alleen rond in het museum. Het museum is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen.
  9. 9. We zijn ons bewust van de moeilijke toegankelijkheid van het museumgebouw voor personen met een beperking. Een deel van het museum is te bezoeken met een rolwagen. U kan beroep doen op de erfgoedbewakers voor hulp en ondersteuning waar nodig.
  10. 10. Om 17u sluit het museum op ma, di, do en vrijdag. De laatste toegang voor een bezoek is om 16:30. In de museumcafé kan u tot 17:00 iets bestellen. In het weekend, schoolvakanties en feestdagen sluit het museum om 18:00 en schuift bijgevolg deze regeling ook met een uur op. Op woensdag is het museum gesloten (ook in schoolvakanties).

 

Onze medewerkers helpen u graag! Met uw vragen kan u bij hen terecht. Wij luisteren ook graag naar uw suggesties en opmerkingen. Teneinde een veilige en rustige omgeving te creëren, vragen wij u om de aanwijzingen van de erfgoedbewakers op te volgen, zeker in noodgevallen, alsook bij het gebruik van het hellend vlak voor personen met een rolwagen. Wij wensen u een aangenaam museumbezoek toe!