Het Huis van Alijn vernieuwt en is gesloten van 1.10 t.e.m. 15.12.2017 – meer info

TOEGANKELIJKHEID

Het museum is sinds 1962 ondergebracht in een historisch gebouw. De toegankelijkheid van dit monument is helaas niet optimaal voor personen met een fysieke beperking. Er zijn geen liften in het gebouw. De circulatie gebeurt via trappen waardoor de bovenverdiepingen moeilijk of niet bereikbaar zijn voor alle rolstoelgebruikers.

Om bepaalde moeilijkheden te overbruggen hebben wij een aantal initiatieven genomen:

- Voor het museumgebouw is een parkeerplaats voorzien voor personen die in hun mobiliteit beperkt zijn.

- De toegang tot het museumgebouw wordt gefaciliteerd door een hellend vlak. U belt aan en museummedewerkers komen het hellend vlak installeren. Ook tijdens uw bezoek op het gelijkvloers kan u hiervan gebruik maken.

- Voor bezoekers die moeilijk te been zijn of die onderweg even willen rusten, zijn er lichte en draagbare museumstoeltjes ter beschikking.

- Voor rolstoelgebruikers zijn er aangepaste sanitaire voorzieningen.

- Begeleiders van rolstoelgebruikers of personen met een auditieve of visuele beperking hebben gratis toegang.

- De tijdelijke tentoonstellingen vinden steeds plaats op het gelijkvloers. De binnentuin, het museumcafé en de shop zijn eveneens toegankelijk.

Contacteer ons

Onze museummedewerkers helpen u graag wanneer u dit wenst. U kan steeds op hen beroep doen.

U heeft ook de mogelijkheid om ons op voorhand te contacteren om uw bezoek vast te leggen. Dan doen wij het nodige om het comfort van uw bezoek zo optimaal mogelijk te maken.

Op aanvraag voorzien we voor blinden en slechtzienden persoonlijke begeleiding van het station/bushalte naar het museum. Een vrijwilliger van het Huis van Alijn staat in voor deze extra service. We proberen zo het comfort van uw bezoek zo optimaal mogelijk te maken. 

Indien u na uw bezoek suggesties voor verbeteringen heeft, mag u ons steeds contacteren. Wij leren graag van uw ervaringen teneinde u en andere bezoekers nog beter van dienst te kunnen zijn.

Info info@huisvanalijn.be of T 09 235 38 00